Nuorten orkesteri soittaa viuluja

Yhteismusisointi / Vuomun Näppäri-orkesteri

Näppäri-orkesteriin pääsevät kaikki Vuomun jousisoittajat. Myös muiden soitinten soittajat voivat tulla mukaan, kysy omalta opettajaltasi lisää.

Vuomun Näppäri-orkesteri

Näppärit ovat olennainen osa Vuomun toimintaa. Yhdessä soittaminen on tärkeä tekijä motivaation syntymisessä ja säilymisessä. Näppäri-orkesterissa soitetaan kansanmusiikkia Suomeista ja muistakin maista, taidemusiikkia sekä Suzuki-ohjelmistoa.  Suzuki-menetelmä yhdistyy luontevasti Näppäri-toimintaan, sillä molempia on perinteisesti opeteltu aluksi ilman nuotteja.

Kaikki pääsevät mukaan soittamaan iästä tai tasosta riippumatta. Sovitukset tehdään siten, että jokaiselle on mielekästä, taitoja vastaavaa soitettavaa. Näppäri-orkesteriin ei ole pääsykokeita, kuten ei Vuosaaren musiikkiopistoonkaan. Kaikki soittajat käyvät Näppäreiden lisäksi myös yksilötunnilla Vuomussa.

Vuosaaren musiikkikoulun Näppärit aloitti toimintansa syksyllä 2011 Alina Järvelän johdolla, ja se on ehtinyt esiintyä ahkerasti niin Vuosaaressa kuin muuallakin Suomessa ja Iso-Britanniassa.

Treenit: Tiistaisin 17.00 - 18.30 Sasekalla


Näppäreistä


Näppäri-idea sai alkunsa 1980-luvun alussa Kaustisella, jolloin idean isä Mauno Järvelä aloitti viulunsoiton opettamisen Perhonjokilaakson kansalaisopistossa ja alkoi ohjata kansalaisopiston oppilaista koottua pelimanniporukkaa. Ryhmää alettiin kutsua Näppäripelimanneiksi. Näppärit on kehittynyt yhden kylän lastenpelimanniyhtyeestä kansallista ja kansainvälistä arvostusta nauttivaksi lastenja nuorten kansanmusiikkiliikkeeksi ja koulutusmuodoksi.

”Näppäri” on Kaustisen Näppärit ry:n rekisteröity tavaramerkki lasten ja nuorten musiikkikasvatuksen toimialalla.

Lisää Näppäreistä https://www.napparit.fi/

Taiteen edistämiskeskus myönsi vuoden 2023 lastenkulttuurin valtionpalkinnon Kaustisen Näppäreille.

 

Lukukausimaksu

Ei hintatietoja

Lukukausimaksut laskutetaan kaksi kertaa vuodessa. Lukukausimaksun voi maksaa tarvittaessa useammassa erässä, ole yhteydessä toimisto@vuomu.fi. Helsingin kaupungin tuki kohdistuu alle 20-vuotiaisiin helsinkiläisiin oppilaisiin, tästä syystä aikuisten lukukausimaksut ovat korkeammat.

Ensi kertaa mukana?

Täältä näet hyödyllisiä vinkkejä opintojen aloittamiseen

Näin ilmoittaudut

Ilmoittautuminen tapahtuu Eepos-järjestelmän kautta.
Linkki aukeaa uudelle välilehdelle.

Lapset soittavat yhdessä

Tätä kurssia opettaa

Ei pääsykokeita!

Myös aikuiset ovat tervetulleita

Voit aloittaa kesken lukukauden